Ravenloft4Eberron

Primerjalna religija

Paladinka je agresivno planila proti nam, a se ustavila, ko je opazila otroke, ki smo jih pripeljali. Njeno ime je bilo Ashlyn, paladinka Srebrnega Plamena, zaščitnica vaščanov. Izkazalo se je da je dekle precej nezaupljivo, saj se je po kratkem pogovoru z njo izkazalo da je pripravljena na precej radikalne ukrepe pri omejevanju plime nemrtvih ki tretutno muči Barovio in njene prebivalce. Komaj je druščina iz Ashlyn uspela izvrtati kaj več kot njeno ime in kaj počne tukaj, že so se zaslišali udarci po vzhodni barikadi in kmalu je le ta popustila pod udarci nemrtvih ki so začeli naletavati kot plima. S Kvothejem sva odšla braniti vaščane, ki so se skrivali pred zombaklji. Tukaj sva pogumno branila vaščane in zaloge žlahtne kapljice, medtem ko so ostali brili bridki boj. Ker me ni bilo se v sledečih dogodkih naslanjam na spomine mojega kosmatega prijatelja.

Ko se je barikada vsula in so začeli na trg majati zombiji, je Ashlyn na pomoč poklicala svojo kolegico. Izkazalo se je da gre za lepšo različico Kvotheja, saj je bila tudi Mozzroi po zanimanju čarovnica, podobno pametna in podobno samovšečna. Kljub temu (ali rano zato) sta se dekleti izkazali kot dobri bojevnici, predvsem Ashlyn, ki je zadrževala zombije, da niso mogli priti do Mozzroi in ostalih, medtem ko je slednja coprala svoje coprnije in s tem onemogočala reki nemrtvih, da bi se lahko bolje razporedili in postali še večja nadloga. Na drugem koncu sva Hyrn in Perrin pucala svoj delež nemrtvih, in kljub občasnim težavam (Perrin se je spet izkazal za prekleto nepredvivljivega) jima je uspelo, da sta na koncu prevladala. Rane so bile sicer globoke in krvaveče, a s pomočjo hitrega Chakka in božanskega Khama, ki je druščino zdravil, se je boj kljub precej črnim obetom zaključil v korist naših junakov. Mnogo je bilo trenutkov, ko smo dvomili v naše preživetje, a na koncu smo prevladali.

Ko je bilo najhujše mimo smo se odločili, da bomo povprašali po krčmi, če ima slučajno kdo na razpolago kakšna zdravilna zelišča. Khamova in Chakkova bolezen je pila njuno zdravje, in potrebno se je bilo znebiti zombijske kuge. Seveda je bila večina vaščanov preveč prestrašena oziroma ni imela ničesar kar bi jim koristilo. Povprašali smo Ashlyn, če mogoče ve kje bi le-te dobili. Trgovec čez cesto ji je dolgoval še uslugo in je Khama napotila k njemu. Hyrn je medtem našel sina burgomaistra Kolyana Indirovicha, Ismarka in mu pokazal pismo, ki ga jim je poslal njegov oče. Kmalu so odkrili da je burgomaister že nekaj časa pokojen, ubit s strani grofa Strahda in sploh ni mogel poslati pisma. Ismark je vedel povedati, da je njegovo truplo v družinski vili in da ga pazi njegova sestra Irina in druščino prosil, če jo lahko pripeljejo v gostilno, saj bi bila tam bolj varna. Chakk je to nalogo velikodušno vzel na svoja pleča in se kar preko streh hiš odpravil do graščine, da bi sestro pripeljal nazaj. Se je pa izkazalo da je bilo vse skupaj bolj kot ne samo dobra vaja za meniha, saj je bila Irina precej trdoglava in se ni dala prepričati (ali pa je bil Chakk nesposoben pri prepričavanju) in menih se je nazaj v gostilno odpravil prazih rok, spet čez strehe.

Hryn in Perrin sta medtem uspela izvedeti, da nemrtvi prihajajo iz cerkve, nekoliko višje v mestu. Tja sta se že dva dni nazaj odpravila dva Ashlynina kolega. Ashlyn in Mozzroi sta izrazili željo da bi se odpravili v raziskovanje. Ismark je bil sicer zelo jezen ker druščina ni izpolnila naloge in mu pripeljala sestre (bolj razočaran), ampak je večinoma ostal preslišan. Izborili so si mesto na tleh v gostilni in počakali na jutro, vmes pa je Kham uporabil svojo magijo in se pozdravil zombijske kuge, medtem ko je CHakku uspelo okužbo premagati z močjo svoje trdoživosti.

Brž zjutraj se je druščina odpravila proti cerkvi in do tja so prispeli brez večjih problemov. Ko so se približali cerkvi so Ashlyn, Mozzroi in Kham brž začutili da je tukaj res izvor nemrtvih, saj je bil sam zrak nasičen s temačno, nekromantsko energijo. In res, brž ko so odprli vrata se je zaslišalo skandiranje globokega glasu in je bilo jasno, da je v teku temen ritual. Chakk se je odločil, da nima smisla preveč čakati in brž zadirjal v cerkev. Ko je prišel nekoliko globje je opazil, da pred oltarjem kleči možak in da je on tisti, ki skandira ritual. Brez obotavljanja je zdirjal do njega in ga mahnil, da ji videl vse zvezde. Sicer je bilo to dovolj, da je ustavil ritual, je pa s tem precej rajezil duhovna, ki mu je ljubeznivost vrnil. Ko se je boj med dvema komaj dobro začel razplamtevati, so v cerkev prišli še ostali, ampak ustavile so jih trume zombijev in dva nava. Perrin se je uspel izmuzniti med gužvo in skupaj s Khamom sta clerica precej zdelala. V kratkem se jima je pridružil še Hyrn s svojo sekiro, kar je Chakku, ki je takrat izgledal že precej slab, omogočilo da se je umaknil in zajel sapo. Ravno v tem trenutku pa je duhoven, ki je očitno dobil en udarec preveč, od sebe izpustil temen oblak nekromantske energije, ki je imela uničujoč učinek na njegove nasprotnike. Ampak tudi to mu ni pomagalo, saj je kmalu padel pod združenimi močmi naših herojev, ki so se pridružili Hyrnu, ko so počedili zombijsko nesnago, ki jim je še stala na poti.

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.