Ravenloft4Eberron

Kvothe reši situacijo

Zaslišanje je potekalo bolj ali manj po pričakovanjih, to je, veliko razbijanja, krvi in drugih neslanosti. V bistvu je bilo videti da je MeSmashu več do samega mučenja kot do tega da iz ujetnika izvleče kako informacijo. Po tem ko je ubil prvega volkodlaka in ni bilo videti da bi to imelo kakršen koli spodbuden učinek na drugega je prešel na bolj… direktne metode o katerih ne želim razglabljati tukaj. Žal se je tudi to pokazalo kot neučinkovito.

Po kake pol ure mrcvarjenja, tuljenja in dejstev o anatomiji volkodlakov, ki jih res nisem želel vedeti, smo ostali vendarle pogruntali da tako ne bo šlo dalje in namignili Khamu naj se poskusi on pogovoriti z žverco. Presenetljivo je to imelo dokaj boljši učinek od mlatenja s kladivi, saj se je volkodlaku jezik skoraj takoj razvezal. Na žalost tisto kar smo zvedeli od njega ni bilo nič dobrega.

Po njegovih besedah se je njegovo pleme, ki je sicer majhno, ampak dokaj močno, dolgo upiralo temu da sklene zavezništvo z gospodarjem doline. Ampak naš prihod in dejstvo da smo od takrat poklali že lepo število pripadnikov prej omenjenega plemena je vendarle prepričal poglavarko plemena da pa ideja morda vendarle ni tako slaba. Zakaj nisem presenečen da smo samo s svojim prihodom ponovno povzročili kup nevšečnosti? Kakorkoli, zavezništvo je sklenjeno, in glede na to da je poglavarka, po ujetnikovih besedah, bolj ali manj nora, možnosti da bi jo prepričali da si premisli skoraj ni. Po še nekaj prepriranja smo se odločili da smo iz zverine izvlekli kar smo lahko in končali njegovo trpljenje. Potem smo se odločili da poiščemo volkodlaški tabor.

S pomočjo polomljenih vejic in odtisov tac smo po nekaj napačnih zavojih vendarle prispeli v bližino tabora. Tu pa nas je pričakalo neprijetno presenečenje. Opazili smo da se je velika skupina odpravila iz tabora nazaj proti Barovii. Naš ujetnik je namignil da bodo čas napada verjetno prestavili, ampak nismo pomislili da bi ga pospešili. Začela se je divja dirka, saj smo upali da bomo v Barovio prispeli dovolj hitro da uspemo rešiti vsaj nekaj življenj. In po nekaj urah teka smo se res znašli nad Barovio, kjer pa se je napad že pričel. Očitno je šlo za nek ritual sprejema v pleme, saj je glavnino napadalcev predstavljalo krdelo mladičev v spremstvu nekaj odraslih volkodlakov, ki so jim bili dodeljeni za zaščito. Mladiči so se brž zagnali nad nemočne vaščane, ki so probali pobegniti, žal pa to vsem ni uspelo in nekateri so padli pod kremplji pošasti. V tem času se je naši skupinici uspelo prebiti do vasice in pričeli smo z odstranjevanjem mladičev. Pohvale Kvotheju in Perrinu(morda pa le nista povsem nekoristna… morda), ki jima je uspelo odstraniti večino mladičev in sta s tem krepko zmanjšala nevarnost za vaščane. Ostali smo medtem zamotili zaščitnico in jih po kratkem boju uspeli tudi premagati. Ponovno smo rešili vasico in mislim da nas ima zaradi tega tudi Ashlyn nekoliko raje.

Sled je bila sveža in preživelim volkodlakom smo lahko sledili do njihovega brloga.

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.