Ravenloft4Eberron

O mašini

Po končanem počitku se je skupina odpravila dalje. Zaslišali so zvok slapu in se odločili da raziščejo od kje prihaja. Našli so slap in luknjo v katero je padala voda in v njej, truplo. Odločili so se raziskati kaj se je zgodilo. Lan se je javil da se bo spustil v luknjo, ampak kljub njegovim plezalnim spretnostim in pomoči v obliki vrvi je vseeno precej neslavno zgmrel v luknjo. Par odrgnin pozneje je odkril da gre za truplo goblina plemena Nosilcel Besede ki ga je v roke dobilo sovražno pleme Nosilcev Meča (s katerimi je skupina zaplesala v vhodni jami) in se odločilo da iz njega naredijo primer. Sicer je ostala skrivnost kakšen primer so iz tega hoteli narediti, glede na to da je truplo ostalo na dnu jame, ampak dobro, nihče se ni trudil razumeti goblinov.

Odkrili so tudi rov ki je peljal dalje v špiljo. perrin, ta nebodigatreba, se je odločil da bo malo raziskal kaj se dogaja. Odkril je da se na zidu nahaja neke vrste magična runa, ki jo je skoraj sprožil, ampak se je še pravočasno umaknil na varno razdaljo. Lustus, z svojim širokim znanjem o magiji je vedel povedat da je to neke vrste eksplozivna runa, ki se sproži če se ji pride preblizu. Perrin jo je poskušal deaktivirati. Na žalost se je izkazalo, da njegovo znanje o magiji morda vseeno ni dovolj veliko. Perrin je pobegnil s teleportom, a Lustus… Sledilo je par zelo zabavnih sekund (vsaj za Gamala, malo manj za Lustusa) ko je Lustus neprostovoljno oponašal žogo. Ko je bilo vseega konec, so se odpravili po zdaj bolj varnem prehodu in kmalu prispeli v sobo kjer je bilo več neaktivnih vojnokovanih (v različnem stanju propada) in čudna mašina z velikim kristalom. Spet se je izkazal Perrin. Ki je, medtem ko so se ostali odločali kaj bi bilo najboljše narediti, zadirkal do mašine in se obesil na kristal ter ga probal zlepa ali zgrda izruvati in njegovega ležišča. Na žalost je kmalu odkril da je to slaba ideja, ko so vsi na videz neaktivni konstrukti nenadoma oživeli. Na njegovo srečo se je ostanek pustolovcev hitro zbral in mu priskočil na pomoč. Ne dovolj hitro, da bi lahko preprečili njegovo lansiranje preko sobe (očitno se stroju ni dopadlo, da ga šlatajo tuje roke), ampak dovolj hitro, da so zapletli vsaj svojega pločevinkota v boj. Manjši, že napol razpadli, so hitro padli pod udarci, večji pa so bili nekoliko bolj trd oreh. V boju se je izkazal Lustus, ki je (nekateri še do tega dneva teorizirajo, da še sam ni vedel kako mu je to uspelo) z močjo svojega uma razbil kristal na mašini na majhne kosce in tako preprečil ponovno vstajenje že pokončanih pločevinkotov. Gamal še danes rad razlaga, da je bilo verjetno celo za kristal preveč… konec koncev, govorimo o Lustusu.

Boj se je odvijal bolj ali manj v prednost naših junakov. Lanove taktične poteze (in njegov meč, ki mu preprosto ni mogoče ubežati), Gamalovo krvavenje (prepričani smo, da je samostojno uspel dokazat, da človeško telo lahko deluje z manj kot tremi litri krvi), Sledi Žerjavom in Lustus sta se izkazala kot sposobna zdravilca… in potem je tukaj Perrin. Saj ne, da mu kdo očita da je nekoristen, ampak če bi se naučil meriti in usmerjati svoje kaotične energije nekoliko bolj v smer sovražnikov in pazil, da ne ujame tudi članov lastne ekipe, bi ga bili vsi še nekoliko bolj veseli. Izkazalo se je, da ima usoda smisel za humor in ironijo, saj je Perrin najprej uspel spraviti že tako precej načetega Gamala na tla z dobro merjenim strelom (ZELO dobro merjenim, direktno v uho) in še ne dobrih deset sekund kasneje to ponoviti. Na srečo izgleda, da je gospa Sreča res slepa in Gamalu je, z opeklinami tretje stopnje uspelo preživeti.

Izkazalo se je da so sovražnike obvladali, zato so se odločili da si vzamejo krajši počitek. Večina ekipe se je odločila da se odpočije na mestu samem. Samo Gamal se je odločil za sprehod nazaj do slapa z izgovorom, da potrebuje vodo za čutaro. Sledi Žerjavom še do tega dneva prisega, da ga je slišal mrmrati nekaj o lutkah in dolgih iglah ter čarodejih… Medtem je Lustus demontiral aparat na sredi sobe in iz njegovega drobovja izvlekel tri drage kamne – peridot, biser in turkiz (vsak vredenosti okoli 100 zlatnikov)

Povzetek na podlagi Gamalovih spominov pripravil DM
  • Sledi: 36 HP, vsi zdravilni izbruhi in dnevne moči
  • Gamal: 41 HP, vse dnevne moči, porabil 5 zdravilnih izbruhov
  • Lan: 50 HP, vsi zdravilni izbruhi in dnevne moči
  • Perrin: 23 HP, vse dnevne moči, porabil 3 zdravilne izbruhe, porabil 1 AP
  • Lustus: 47 HP, vse dnevne moči, porabil 2 zdravilna izbruha, porabil 1 AP

Dosegli ste prvi mejnik (+1 Akcijska točka, +1 uporaba dnevne moči magičnega predmeta)

Comments

Lan je imel na začetku igranja 60 HP in ni porabil nobenega izbruha, tako, da malo dvomim v matematiko po kateri je imel na koncu 70 HP ;)

O mašini
Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.