Ravenloft4Eberron

Topla dobrodošlica

Družba je po zadnjem spopadu, osvežena in okrepljena nadaljevala še dalje v skrivnostno oporišče. Med potjo so odkrili dolgo in ozko sobico v kateri so tukaj živeči očitno spravljali razno razne potrebščine – strokovno imenovano skladišče. Po ogledu in preiskavi so našli nekaj koristnih stvari zase (predvsem vesel je bil Lustus, ki je našel nekaj materiala za svoje zopr….coprnije ter Sledi, ki je dobil nov totem). Odpravili so se dalje in kmalu prispeli v zanimivo sobo, ki je imela osem sten ter strop in tla.

Lustus je iz znaka bikove glave na tleh sobe razbral, da je soba v neki povezavi s hišo Cannith – mogoče celo oporišče, ki ga iščemo. Vsem ostalim je bilo jasno, da se je tukaj zgodilo nekaj strašnega, saj so po tleh ležali ožgani ostanki večinoma človeških trupel. Tudi del nekaterih sten je bil bolj ali manj porušen. Združeno z dejstvom, da je precej ostankov teh zidov ležalo v sami sobi in oteževalo premikanje je bilo jasno, da to ni ravno prijazna lokacija. Opazili so tudi, da se v sobi nahajajo neke čudne šobe, ki so nekoč očitno bile del nečesa večjega in so bile verjetno odgovorne za zooglenele ostanke trupel. Lustus, brihten kot je, je uspel pogruntat, da je zadeva očitno porabila vso magično energijo, ki jo je nekoč davno gnala in je neaktivna.

Ravno, ko si je druščina nekoliko oddahnila se je spet zgodilo nekaj nepričakovanega – zdaj bi temu lahko rekli pričakovanega? Iz tal se je prikazal, kot se je kmalu izkazalo, bivši gospodar kovačije Haestus. Kot sta vedela povedati Gamal in Lustus je šlo za kovačijski bes, nemrtvo zverino, ki ponavadi nastane kadar pride do množičnega poboja živih v ognju in obstajajo samo za to, da trpinčijo žive. Kot se je pokazalo se nista motila saj je bil bivši gospodar precej vzvišen in se nekako ni dal motiti od grupe do zob oboroženih pustolovcev. Kdo je bil tukaj bolj neumen je še zdaj odprto za debato ampak v splošnem se vsi strinjajo, da bi naši heroji lahko postopali bolj modro kot, da so na gospodarjeve zbadljivke odgovarjali z žalitvami. Če je to kaj vplivalo na razplet dogodkov pa puščamo zgodovini, da ugotovi. Mi imamo dovolj drugih težav na grbi.

Kot so jih imeli naši heroji. Po par minutah in izmenjanih žaljivkah se je gospodar odločil, da se mu ne da več ukvarjati z očitno manjvrednimi, neotesanimi ter neumnimi bitji in se pričel pogrezati nazaj v tla. Ampak preden je izginil mu je uspelo v neživljenje vrniti velikanskega iz kosti sestavljenega črva in dva roja nemrtvih insektov. Iiiiiin kot se je izkazalo tudi prej omenjene šobe očitno niso porabile še čisto vse svoje energije saj so kmalu oživele in pričele pljuvati ogenj po naših znancih. Ogenj, ki je bil, kot se je kmalu izkazalo, prekleto mrzel. Zagrobniško mrtev, v bistvu.

Razplamtela se je še ena bitka epskih razsežnosti v kateri sta Lan in Gamal skrbela predvsem za to da sta držala črva na vrveh (in na konicah svojih orožij), medtem ko so se Lustus, Perrin in Sledi posvetili rojem insektov. No ja, Sledi se je bolj posvetil ohranjanju svojih kolegov pri življenju. Oziroma, temu se je posvetil njegov žerjav. Naš pogumni (in očitno precej pametni) bik se je namreč, vsaj po izgledu sodeč, zataknil med štoke vrat in se sploh ni uspel (oziroma poskušal) prebiti v sobo kjer je boj potekal. Večina druščine je v tem boju utrpela hude rane saj jim je nemalo preglavic povzročalo dejstvo, da ugrizi, včasih pa celo sama bližina nemrtvih povzročata odmiranje živega tkiva. Edini, ki s tem ni imel prevelikih problemov je bil Gamal, saj ga je njegova božanska (jako božanska) dediščina ščitila pred tem.

Boj je bil res napet, zdaj s prednostjo na strani nemrtvih, zdaj na strani naše grupe nesojenih herojev (mnogokrat doslej se je namreč že pokazalo, da znajo bolje tepsti pijančke in drug drugega kot pa resne pošasti) in nič ni pomagalo, da je past v sobi vsake toliko časa bruhnila svoj ogenj zdaj na enega zdaj na drugega junaka. Lustus je kmalu spet zapregel svoje male (res majhne) sive celice in se posvetil razpletanju magičnih vzorcev energije v sobi in kmalu mu je uspelo, da je past že skoraj onesposobil. Ampak ni prišel povsem do tega. Saj je imel polne roke izmikanja kleščam in zobem nemrtvih insektov. Po tem ko je parkrat že skoraj padel po tleh se mu je uspelo izmuzniti iz sobe. Za zanamce naj povemo, da je ta manever še danes poznan kot “Prehod skozi dvojna vrata”. Še sreča, da imajo krave širok razkorak in da so gnomi, kljub velikim ustom in nosovom dokaj majhni drugače nam dragega Lustusa danes morda ne bi bilo več z nami.

“Res velika škoda…“

“Tišina Gamal!“

Kakorkoli, boj v sobi se je med tem časom obrnil v prid našim junakom. Lan in Gamal sta medtem že uspela nemrtvega črva dovolj omehčati, da ga je Lustus z srečnim zadetkom uspel pokončati… ponovno? Gamal je s tem dobil možnost, da rezplete nekromantske vezi, ki so poganjale del zahrbtne pasti, ki jo je brž izkoristil. Ostali sta samo še roja insektov, ki sta brž podlegla skupni moči skupine. Po tem so se vsi skupaj odločili, da spet malo predahnejo in se pokrpajo. Ker jih bivši gospodar ni več moril, so to storili brez opaznih problemov in polni novih moči (definiraj polni) odšli dalje.

Aja, kaj se je zgodilo s Perrinom sprašujete? No ja, po tem ko je dejansko uspel storiti par koristnih stvari (ena od njih je bilo poljubljanje tal… s hitrostjo za katero bodo mnogi povedali, da verjetno ni zdrava) spet ni mogel iz svoje kože. Za konec svojega performansa je uspel po tleh spraviti vsem dragega žerjava (in s tem Sledi prizadejati edino rano, ki jo je utrpel v tej bitki – pameten minotaver) in nadaljeval z Lustusom. Mali mož je od silnega navdušenja preprosto onemel (in padel po tleh) od koder so ga z malo pomoči spet uspeli postaviti na noge. Perrinu je tako uspelo zapolniti skoraj vse kvadratke na “Onemogoči svoje sodelavce” listku. Edini, ki mu še manjka je Lan. Če mu bo to uspelo naslednjič, pa bomo videli prav kmalu. Trenutno Perrin hodi spat nekoliko nelagodno, saj mu že tričert (bolj tri petine) druščine vsaj zvečer za lahko noč ne nameni drugega kot hladne poglede.

Po Gamalovih spominih uredil DM – Boldrei se je nasmehnila Gamalu in ojačala njegovo zvezo z božanskim.

Stanje herojev:
  • Lan: še 9 izbruhov, polne HP, porabljen Serpentskin armor, še 2 AP
  • Gamal: še 2 izbruha, 50 HP, porabljen Wrath of Divine, še 1 AP
  • Perrin: ni več izbruhov, 36 HP, nobenih dnevnih moči, 2 AP
  • Sledi Žerjavom: še 9 izbruhov, 51 HP, porabljeni Spirit of the Keeper+Spirit of Life+Brooch of no regrets+Exalted chainmail, 1 AP
  • Lustus: še 3 izruhi, 11 HP, porabljen daily lvl5, 0 AP
Našli ste:
  • Winter’s grasp +2 totem (Sledi žerjavom)
  • Residuum v vrednosti 1000 gp (Lustus)

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.