Ravenloft4Eberron

Danovičev sin

Svečenik pokončan. Kopice zombakljev povsod okoli nas. Pa vseeno v vsej tej gnijoči nesnagi ni ničesar vrednega.

Še dobro, da vsaj cerkev v tej zakotni vasici ni čisto brez vsega… Ogled je vsaj malo poplačal moj trud, prinesel 50 platinastih – 40 zame, 10 za zdravilca Khama. Da se ve, kdo si zdravljenje najbolj zasluži. Ostali smo v prazni, hehe… opustošeni, cerkvi. Samo mi . In vonj po razpadajočih zombakljih.

Čeprav je bil svečenikov ritual prekinjen je bilo v cerkvi še vedno čutiti močno nekromansko energijo. Sledili smo poti, ki se nam je za iskanje nemrtvih kar sama ponujala – navzdol. Kvothe je vzel svečenikovo palico, ki mimogrede, ni bila vredna počenega groša, če ne ne bi on prvi položil svojih coprniških rok nanjo, in jo s svojo naučeno coprnijo prižgal. Luč na dnu vodnjaka je razkrila, da je vodnjak pravzaprav 40 čevljev globoka grobnica. Še preden smo se zavedli kaj se dogaja, je bliskoviti Chakk že stal na dnu grobnice,nas pa je čakala vrv po kateri smo se lahko spustili navzdol. Boj je Chakk odprl u svojem slogu – kot strela močan udarec je zadel zombaklja, ki je stražil grobnico. Ko je večji del druščine po vrvi priplezal navzdol, so bili že obkoljeni s trumo možganojedcev.

Jaz na drugi strani sem se še vedno gugal na vrvi in se skušal izogniti Kvotheju, ki je poskušal priti na pomoč (enkrat padel v luknjo, a so ga rešili njegovi copatki), a na koncu spoznal, da bo od zgoraj koristnejši. Na nas je zacopral urok,ki nas je skozi boj varoval pred magijo nemrtvih pošasti. Hyrn se je navkljub Chakkovim opozorilom zapletel v stebre ki so nas z koščenimi rokami zadrževali ob sebi in nas ovirali pri boju.

In ne samo to, na koncu se je začel še valjati po kostnici. Kaj pa naj bi pričakovali, če smo spustili hijeno med trohneča trupla… Sledilo je še nekaj bliskovitih udarcev, polomljenih kosti na obeh straneh,ki pa nikakor niso bile pretežko delo za našega zdravilca. Boj se je končal kmalu, ko se je celotni arkanski trio dotaknil tal. Oziroma je Kvothe rabil celoten boj, da je uspel priti do tal. Ko je padel veliki zombakelj se je nekromanska energija, ki nas je obdajala razblinila.

Trohneče pošasti spet niso pripomogle k izboljšanju stanja v mojem žepu (zakaj še vedno pričakujem, da je vsak zombakelj bogatin z vso svojo zakladnico ob sebi, mi bo vedno ostala uganka), a na vso srečo smo našli še tri trupla, ki sta vseeno vsaj po malem poplačali moj trud. Pa vseeno je bila paladinka Ashlyn neskončno užaljena,ker sem si vzel kar mi pripada. Zakaj hudiča pa mrtveci potrebujejo opremo?!? Mogoče je imelo tukaj kaj opraviti dejstvo, da so trupla pripadal njenim preminulim sodelavcem, ki jih je iskala. Ashlyn je razočarana nad našo “nespoštljivostjo” vsa besna odlomastila. Po stopnicah. Zakaj smo se že morali spuščat v luknjo????

Medtem je Kvothe spoznal, da mu je vera bližje kot magija in da se z lahkoto bori proti temnim ritualom. Temačne sile je z malo truda naučil kozjih molitvic (če je Kvothe temačne sile učil kozjih molitvic, kaj to pomeni za Kvotheja?). Urok je bil dokončno prekinjen in koščene roke so obmirovale. Odločili smo se da sproti še izpolnimo Ashlyjino željo in dostojno pokopljemo njene prijatelje. Zopet smo težaško delo zvalili na Hyrna, a ko je ta nežno polagal trupla v grob je iz enega padla bleščeča zvezda, podobna simbolu Corelleona. Nekako tale zvezdica ni hotela iz njegovih rok in se ni pustila kar tako identificirati. Samo, da hijena zaspi pa bo moja. U ušesih že slišim zvok zlatnikov, ki bodo padli v žep. Ob govoru in zvokih lire smo se dostojno poslovili od padlih herojev.

Ker vidim mojega spoštovanega kolega Perrina poleg kroničnega pomanjkanja dobrega merjenja pesti še luknjav in počasen spomin, naj nadaljujem jaz, Hyrn.

Med stvarmi, ki so bile v grobnici smo našli pripomočke za izvajanje temnih ritualov in dnevnik duhovnika po imenu Danovič. Duhovnik je branil vasico pred vsemi sortami nevšečnosti, dokler mu niso fentali sina. Potem se mu je odtrgalo, zmeraj bolj se je zapiral vase (kot se je videlo v njegovem dnevniku) in na koncu mu je uspelo pogruntat ritual s katerim je obudil sina od mrtvih. Stranski učinek je bila kuga nemrtvih ki je do nedavnega pestila Barovio. Doru, kot je bilo sinu ime, je zadnji padel v boju v katakombah.

Po pokopu Ashlynih sodelavcev smo se odpravili nazaj v center Barovio, ki je bila po vseh zombakljih, ki smo jih prej videvali sedaj čudno mirna. Na mestnem trgu so bili na barikadah zbrani vsi preživeli vaščani. Ki so želeli videti, če je res konec kuge, ki jih je pestila. Triumfalno smo oznanili naše zmage, a vaščani so bili sicer hvaležni, vendar nič kaj veseli, saj jih je sedaj čakal pokop trohnečih trupel na ulicah (mnoga od njih so bila še pred kratkim sorodniki in prijatelji).

Kljub temu si je Ismark vzel čas in se pogovoril z nami, med drugim je povedal, da pomanjkanju veselja botruje dejstvo, da so še vedno na milost in nemilost prepuščeni godpodarju ter da je bila dobra stran zombakljevskih napadov to, da jih vsaj volkodlaki niso napadali. Edini, ki jih Gospodar kolikor toliko pusti pri miru so Vistaniji, ki se lahko svobodno gibljejo v in iz doline, vse ostale “požre” megla. Pri Vistanijih domuje tudi vidka Madam Eva za katero nam toplo priporoča, da jo obiščemo, saj nam zna zelo pomagati.

Perrin in Lustus sta se odpravila, da bi pripeljala Irino v vas. A kljub neverjetnim zmožnostim prepričevanja se ni pustila prepričati temveč jima je naročila, da naj pride Ismark k njej in ji pomaga organizirati pokop očeta Kolyana (HEH, vsa prepričljivost ne pomaga, če si infantilen bebček.) Medtem smo se ostali pridružili Ashlyn v krčmi in ji pomagali piti. Ashlyn je opazila zvezdico in komentirala, da ima ta zvezdica svoj lasten um in želje. Še več mi je kasneje preko telepatije povedal sam Emblem Ossandryje, kot se imenuje :D

V pomanjkanju boljših idej smo se odpravili proti Vistanskem taboru. Ko smo v zgodnjem popoldnevu prišli čez hribček, ki je nudil razgled na odcep proti taboru smo zagledali osebo, ki je bila v težavah.

Po Perrinovih in Hyrnovih spominih uredil DM

Comments

Carr0t Carr0t

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.