Rules

Dovoljene so vse 4e knjige, ki so jih izdali pri WotC, ter vsebina Dungeon in Dragon revij za 4e. Karkoli je obarvano modro preglejujte po pameti, da ne boste imeli PREVEČ znanja.

Ko se bo kampanja začela naj bi to vsebovalo: PHB, MM, DMG, Adventurer,s Vault, Draconomicon I, Manual of the Planes, Martial Power, Arcane Power, Divine Power, Dungeon Delve, MM 2, PHB 2, Open Grave, Eberron Campaign Guide in Eberron Player’s Guide

Zaenkrat lahko uporabljate backgrounde iz PHB 2 – (malo poglejte iz katere regije naj bi bil vaš heroj in si poiščite primeren background iz PHB 2) – kasneje jih bomo nadomestili s tistimi iz ECS.

Kar se tiče vsebine Dungeonov od 155 naprej in Dragonov od 364 naprej, lahko uporabite vse kar ni “Playtest”. Za material specifičen za Forgotten Realms pa vprašajte.

Poleg tega se lahko vpraša za stvari iz: Forgotten Realms Campaign Guide in Forgotten Realms Player’s Guide

Hišna pravila:
  1. Shift preko vogalov. Če je stena na špic ne, če je prirezan vogal, ja. Če nasprotnik sposoben delat OA, ne. Če ne, ja – razen v zelo redkih primerih – zaenkrat bi bila Gelatinous cube edina, ki mi pade na pamet. Aha, ally vedno lahko (tudi pri forced movement).
  2. Grab – še stvar dogovora ali CA v melee in cover za ranged ali pa situacijsko (immobilized/restrained). Druga varianta meni skoraj bolj paše.
  3. Bonus feat Weapon (ali Implement ali Focused) Expertise Bolj ko računam in gledam matematiko v paragonskem koncu bolj vidim, da postane Expertise nujen feat. Nekako tudi sklepam, da ga bi vsi imeli tudi, če ga ne bi dobili zastonj. Ker sem pripadnik miselnosti feati so kul a ne smejo bit obvezni, vsi dobite en katerkoli Expertise feat zastonj. Ampak tega NE MORETE RETRAINAT. Okoli lvl 15 (če bomo res preigrali do tja) mogoče dobite še en feat ampak tole se še odločam, moram videt kako vam bo šlo.
  4. Critical success and failure on skill checks – naravna 1 je vedno neuspeh razen če je iskani DC za 10 manjši od seštevka IN naravna 20 je vedno uspeh razen če je iskani DC za 10 višji od seštevka. Primer: če je skill modifier +11 – naravna 1 je neuspeh razen če je DC 1 ali manj in naravna 20 je vedno uspeh razen če je DC 32 ali več.
  5. XP and levels – XP? Ni. Sploh. DM se odloči kdaj boste dosegli nov nivo. Pravzaprav DM že točno ve kdaj.

Rules

Ravenloft4Eberron Carr0t Carr0t