Sledi

Sledi Žerjavom

Minotaver Šaman

Sledi žerjavom je bil rojen v divji minotaverski naselbini, ki se je ukvarjala predvsem z udinjanjem različnim gospodarjem vojne in plenjenjem popotnikov, trgovcev, včasih tudi z bojnimi pohodi. Njegovo svetlo krzno in gladki rogovi so ga hitro ločili od ostalih in mnogi so še, ko je bil otrok, zatrjevali, da je mešanec in torej – izmeček. Naj je bil čistokrven minotaver, ali ne, Sledi žerjavom je bil vedno precej šibkejši od njegovih sovrstnikov in čeprav se je kot mlad udeležil plenilskih pohodov in ubijanja, nič ni kazalo, da bo postal od krvi opita zver, ki želi le krvave sekire in ječanja umirajočih.

Pravijo, da na svetu ni naključij in tako je Sledi žerjavom na nekem bojnem pohodu srečal eladrinko, katere ime ljubosumno skriva, ali pa ga je tako globoko pokopal v labirinte njegovega uma, da se ga še sam ne spomni. Bojevnica ni bila nikakršno krhko bitje in je v boju ubila več njegovih soborcev, s Sledi žerjavom pa sta se spoznala, ko je on ni hotel ubiti – čeprav to še ne pomeni, da bi jo lahko. Kakorkoli, v minotavrovem plamenečem srcu se je nekaj premaknilo in njena podoba ga je prevzela. Močnejša je bila kot krvna vez med njim in njegovimi brati, dovolj močna, da je črno kri na kožuhu in jek umirajočih, začutil kot tuja.

Toda eladrinka je bila samosvoje (ali pametnejše, kakor vzamemo), bitje. Čeprav je minotaver nanjo naredil vtis, je čutila, da zanju ni skupne prihodnosti.

Sledi žerjavom je bil potrt bolj, kot si lahko druge rase predstavljamo. Minotavri so divje zveri in njihovo srce, ki pomni zamero več rodov, se, ko se odloči za nekoga, zanj odloči večno. In če to bitje (ki je lahko tudi bog, gospodar ali bojni tovariš), njegove zaveze ne sprejme, potem je minotaver iztrgan iz njegovih načinov, izgubljen v labirintu duše, pravijo njegovi.

Tak, zanemarjene dlake in strtega pogleda, je Sledi žerjavom nekoč pritaval v gaj šamana – zelo nenavadnega bitja plazilskega porekla. Moder in učen je bil Ksultion, ko je naletel na Sledi žerjavom in v minotaverskem dečku je prepoznal talent. Skupaj sta tako hodila po bližnjih vaseh in v zameno za hrano in manjše usluge, se je Sledi žerjavom naučil zdraviti druge – ob tem, da ran lastne duše ni mogel nikoli. Končno se je, ko se je naučil dovolj, odločil, da ne more več ostati na enem mestu. Ksultion se je od njega poslovil in kmalu zatem umrl, Sledi žerjavom (ki ga je Ksultion tako tudi poimenoval. Minotavrovo prejšnje ime je bilo z obredom izbrisano), pa se je odpravil na pot. Kratek čas je popotoval po deželi, nato pa so ga vampirske vojske začarale in podjarmile. Po letu dni svobode in brez pravega cilja, se je vrnil k stari družbi, s katero je sodeloval pod vampirji … toda to še ne pomeni, da bo sodeloval z njimi, če bodo zlobni.

Minotaver – šaman ni nikoli slep za berače, ranjence, bolne ali lačne. Ne veruje v nobenega boga, čeprav pravijo, da se takim likom bogovi nasmihajo sami od sebe – ker so obrnili hrbet surovemu v njih in ker delajo dobro. Arawai, Boldrei in Olladra utegnejo s kako malenkostjo ali uvidom v kočljivem trenutku priskočiti na pomoč. Pa tudi svet duhov in svet umrlih je Sledi žerjavom blizu – čeprav povsem drugače kot nekromantom. Do duhov se šamani vedejo izjemno spoštljivo.

Sledi žerjavom za minotavra ni velik – čeprav je zlahka za glavo višji od najvišjih ljudi. Za razliko od njegovih bolj divjih bratov je manj mišičast, ima svetlo, rjavo dlako in – ob podrobnem pregledu – mehke in tople črne oči. To, da je minotaver, mu pri pogovoru z drugimi rasami ravno ne pomaga – toda njegova vljudnost, modrost in milost (Odpuščanje je ena od vrlin, ki jo zelo spoštuje) naredijo dober vtis na bitja, ki so dobra po srcu.

Sledi žerjavom sovražnika nikoli plameneče ne preganja, je pa še mlad in ga izkušnje še oblikujejo. Pripravljen je pomagati, velja pa tudi slednje – nikoli ne bo postavil potreb večine nad potrebe manjšine. Če se bo znašel npr. v položaju, ko bi morali njegovi sopotniki v bližnji gozd, ubit zlobnega zmaja, v vasi pa bi bili številni bolni in lačni, Sledi žerjavom vasi ne bi zapustil, dokler ne bi vaščanov ozdravil in okrepil.

Sledi žerjavov duh je visok, vitek in eleganten zlat žerjav, ki je prosojen, ker je duh. Ko ga šaman prikliče v obstoj, je slišati pridušen ptičji krik.

Sledi Žerjavom, level 7

 • Minotaur, Shaman
 • Companion Spirit: Protector Spirit
 • Background: Artisan (+2 to Diplomacy)
 • Str 13, Con 19, Dex 12, Int 10, Wis 17, Cha 9.
 • AC: 21 Fort: 20 Reflex: 17 Will: 19
 • HP: 61 Surges: 11 Surge Value: 15
 • Skills:
  • Trained: Nature +13, Athletics +8, Perception +13, Heal +11
  • Untrained: Acrobatics +3, Arcana +3, Bluff +2, Diplomacy +4, Dungeoneering +6, Endurance +6, History +3, Insight +6, Intimidate +2, Religion +3, Stealth +3, Streetwise +2, Thievery +3
 • Feats:
  • Shared Healing Spirit, Armor Proficiency (Chainmail), Shield Proficiency (Light), Implement Expertise (totem)
 • Powers
  • At-will: Wrath of Winter, Call Spirit Companion, Spirit’s Shield, Protecting Strike
  • Daily: Blessing of the Seven Winds, Spirit of the Hawk’s Wind
  • Encounter: Goring Charge, Healing Spirit, Speak with Spirits, Call to the Ancestral Warrior, Spring Renewal Strike, Winter Wind Spirit
  • Utility: Spirit of Life, Spirit of the Keeper
 • Items: Adventurer’s Kit, Hungry Spirits Totem +2, Brooch of No Regrets +2, Cold Iron Shield Light Shield (heroic tier), Chainmail of Sacrifice +1, Dynamic Javelin +2, Potion of Vigor (heroic tier) (3), Potion of Regeneration (heroic tier) (2)

Sledi

Ravenloft4Eberron Carr0t Carr0t